Latest topics
» Købes: Bubbers Bounty aroma
Tors 5 apr 2018 - 12:17 by NilsT

» Ny damper her og vil gerne blande selv.
Søn 11 mar 2018 - 15:59 by janius

» Skal niko-salg tillades ? Ind og stem
Lør 24 feb 2018 - 0:35 by Lis Andersen

» Bestilling af Kanger Toptank Mini
Tirs 20 feb 2018 - 12:26 by morteng85

» Nye coils V2.0
Lør 10 feb 2018 - 22:23 by Shtennek

» Jubel hos Dansk E-damperforening Dadafo over udtal
Ons 7 feb 2018 - 17:05 by LX2

» Måske et laaaaaagt skud?
Søn 21 jan 2018 - 14:23 by Bufas

» Crafted: The Custard vs Creme de la Crafted
Man 25 dec 2017 - 19:59 by BDK

» Nye coils!
Man 18 dec 2017 - 21:42 by Shtennek

» Væske med minimal lugt
Man 11 dec 2017 - 17:59 by glad

» Første mekaniske mod
Søn 10 dec 2017 - 19:15 by Shtennek

» Mod for vildt til nybegynder?
Man 4 dec 2017 - 22:56 by Shtennek

» damperovergang?
Tirs 28 nov 2017 - 22:46 by Hundekiks

» Basement Brew - Hvor køber i henne?
Man 13 nov 2017 - 16:44 by jens e

» blande niktion i færdigblandet e-væske som er købt
Fre 10 nov 2017 - 0:11 by Hundekiks

» blande nikotin i færdig blandet e væske?
Tors 9 nov 2017 - 16:12 by Andersasd

»  Element ejuice
Tirs 31 okt 2017 - 13:38 by storm

» ≈Bedste sted af købe VG / PG
Lør 28 okt 2017 - 18:20 by cloudie--

» Sørme om i ikke har fået et nyt medlem
Ons 25 okt 2017 - 15:52 by storm

» Cubis pro.
Søn 8 okt 2017 - 16:33 by BDK

Poll

Er du medlem af DADAFO ?

56% 56% [ 32 ]
28% 28% [ 16 ]
9% 9% [ 5 ]
7% 7% [ 4 ]

Totale stemmer : 57

maj 2018
ManTirsOnsTorsFreLørSøn
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Min protest brev

 :: E-cig :: Nyheder

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Go down

Min protest brev

Indlæg by Maroan on Fre 9 maj 2014 - 13:11

First topic message reminder :

Jeg har tænkt mig at følgende "svada" skal i en eller anden avis. er der nogen der ved hvordan jeg kunne gøre det? hvis man åbenbart ikke har et eller andet lang titel efter ens navn kan man kun sende indslag med højst 500 ord.. og den dér har 1200... Al hjælp vil være velkommen!

Åbent brev til Sundhedsministeren.

Så skulle vores sundhedsminister lige finde en sag hvor han kunne profilere sig. Hvad kan man finde på når man har ansvaret for folkets sundhed? Hvad kan en intelligent mand som Nick Hækkerup kaste sine evner over? Billigere medicin? Større indsats mod psykiske lidelse? Større finansiel støtte til AIDS forskning? Næ, det er såmænd E-cigaretten der har tiltrukket vores sundhedsminister skarpe opmærksomhed. Ingen tvivl om at her er en sag der er sandelig værd at kæmpe imod for en mand af Nick Hækkerups format.
E-cigaretten skal helst reguleres væk, i modsætning til sin fætter der består af ægte tobak rullet i et delikat stykke papir, og indbringer statskassen så mange dejlige Kroner... Pyt med at fætteren har mange flere liv på samvittigheden i forholdet til den ny dreng i klassen. Pyt med at man overdriver farligheden af produktet, (Kræften Bekæmpelse gik så vidt at man ligefrem fortalte at der var kølervæske OG sprinklervæske i væskerne!!) pyt at man benytter sig af undersøgelser der senere enten er blevet dementeret, miskrediteret eller trukket tilbage, målet helliger midlerne.

Lad os for eksempel tage det faktum at der findes kræftfremkaldende stoffer i væskerne beregnet til E-cigaretten. Lad os være ærlig, det er desværre rigtigt. Men-men-men: kunsten består af at fortælle HVOR STOR en mængde man har fundet gennem analyse. Og sandheden er at den fundne mængde er så lav at man anser risikoen for at disse stoffer kunne være medvirkende til at  udvikle kræft hos mennesker som ikke eksisterende...
Til orientering findes disse selvsamme stoffer i nikotintyggegummi og andre lignende produkter,(og endda i større mængder) men dem har man ikke klaget over endnu....

Og således burde der også spørges hvor mange kræftfremkaldende stoffer er der i en enkel cigaret...

Jeg stødte for nylig på en undersøgelse omkring E-rygning fra forbrugermagasinet Tænk. Ikke et ondt ord om den, men al kildemateriale stammede fra kilder og organisationer der åbent er imod E- cigaretter. Og selvfølgelig var artiklen ensidig og pegede i en negativ retning. Al ære til Tænk, bladet tog imod kritik og lovede at undersøge andre kilder.
Men skal det være sådan i dette land, at dem der råber højest får ret? I en retssal plejer man at afhøre begge parter inden en dom falder, men det er som om man har ladet al fornuft sidde udenfor i netop denne sag.

Jeg anklager Kræftens Bekæmpelse for at fortie  facts, fordreje undersøgelse, bruge undersøgelse der senere viser sig at være forkerte, mens de samtidig forsvarer brug af f.eks. CHANTIX/CHAMPIX der er kendt for nogle ret uheldige bivirkninger såsom søvnløshed, rastløshed, aggressivitet, og i yderste tilfælde selvmord... Og i modsætning til Kræftens Bekæmpelse vilde påstande er disse bivirkninger dokumenteret.

Jeg anklager Sundhedsstyrelsen for at være ulogisk, grotesk og tonedøv, når de holder fast ved at nikotin der findes i mange væsker til E-cigaretter skal være stemplet som lægemiddel,  trods det faktum at EU netop har bestemt at E-cigaretter og de tilhørende væske IKKE skal betegnes som lægemidler. I øvrigt "Kun produkter der indeholder nikotin, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen må lovligt videresælges". Vil det sige at Sundhedsstyrelsen har godkendt salget af rigtige cigaretter? Hvor grotesk...Ydermere lyver man groft,  når man påstår at antallet af rygere er steget fordi man indregner damperne, der faktisk i mange tilfælde er eks-rygere!
Og jeg har også lagt mærke til at begge disse organisationer har tordnet mere imod E-cigaretter i disse år end mod rigtige cigaretter... Man lader ligefrem rygere forstå at det er bedre med at fortsætte med at ryge... Undskyld, men hvor er logikken??

Begge organisationer (Og andre for den sags skyld) glemmer deres primære formål der er at få mennesker væk  fra rygning, med midler der er effektiv og uden alvorlige bivirkninger. Når man, i disse Internet tider påstår at man ikke ved hvad noget indeholder (udover sprinklervæske), eller at der ikke findes tilstrækkelig dokumentation (Men man er god til at finde negative rapporter) er man ikke værdig til at varetage folkets sundhedsinteresser...

Skal E-cigaretter reguleres?

Så er spørgsmålet Hr. Minister, hvad nu? Skal der reguleres og hvis ja, skal der reguleres ad helvede til, eller med sund fornuft?
Jeg vil ikke være Deres spindoktor, men her er nogle forslag:
Få sat en uafhængig undersøgelse i gang. Vi kan ikke blive ved med at ikke vide hvad væskerne indeholder (udover sprinklervæske, men mon ikke den påstand er ved at blive gennemhullet?)
Få undersøgt hvordan helbredet hos damperne er i forhold til rygere. Jeg er sikker på at mange eks-rygere vil være mere end villig til at deltage i sådan en undersøgelse
Udarbejd nogle fornuftige tiltage, såsom synlige varedeklarationer, godkendte flasker der er børnesikret m.m. En evt. udarbejdelse af tilladt ingredienser til fremstilling af væskerne ville heller ikke være af vejen. På den måde kunne man komme plattenslagere der prøver at lukrerer på det ny marked til livs
I øvrigt har Frankrig og England  allerede udført lignende undersøgelse og tiltage, endda med offentlige midler, så mon ikke, med de høje tobaksafgifter vi har, det også burde kunne lade sig gøre herhjemme, og samtidig holde op med at spille ignoranter?
Skal man forhindre at E-cigaretter skal være tilgængelige for mindreårige? Absolut, ligesom man har forbudt salg af cigaretter til unge under 18 år. Det er trods alt ikke nogle legetøj vi snakker om her. Men det er dobbeltmoralsk når man gør en større sag ud af at nogle unge har fået fat i nogle E-cigaretter mens man lukker øjnene overfor det faktum at mindreårige kan få fat i rigtige cigaretter uden det stor besvær...

Fornuftige tiltage, vil nogen mene. Det pudsigt er at mens visse organisationer vil E-cigaretter til livs, har EU faktisk allerede udstukket netop disse tiltage til EU lande...
Og forresten Hr Minister, mens De er bekymret over at børn kan dampe på E-cigaretter med jordbær og chokolade smag plus mere, er jeg mere bekymret over teenagere der er sendt til udpumpning fordi de har drukket spiritus med lakrids, chokolade og andre sjove smagsvarianter.... Pudsigt nok har jeg ikke set nogen form for forbud over den form for spiritus...
Så Hr Minister? Hvad skal det blive til? Skal Danmark være et tilbagestående land i Europa, eller vil man indse at med lidt sund fornuft og et genialt aggregat vil man kunne redde mange mennesker  fra den sikre død?

Som sagt Hr Minister, er jeg ikke Deres spindoktor, De kan jo selv tænke, i modsætning til Sundhedsstyrelsen  og Kræftens Bekæmpelse m.m der bliver ved med at fortælle at der stadig findes kølervæske i E-cigaretter den dag i dag. Tja. De har såmænd ret. Det kan jeg ikke benægte. Men det ville klæde dem hvis de fortalte sandheden, hele sandheden, og kun sandheden. Kølervæsken blev fundet under en analyse udført af den mægtige FDA mens de analyserede 19 patroner E-væske, i 2009. Og kun i en patron.... Den giftig væske er siden hen aldrig dukket op i andre analyse...Nogensinde.


Er der fejl eller har I nogle forslag til forbedring (Der er ALTID plads til forbedringer, kun idioter lytter ikk... Hvad? Sagde jeg noget forkert??  Wink  ) er I velkommen! Som sagt, jeg vil MEGET gerne have det udgivet!
avatar
Maroan
Godt på vej
Godt på vej

Male Antal indlæg : 72
Join date : 24/09/13
Age : 61
Geografisk sted : Vejle

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down


Re: Min protest brev

Indlæg by jesperleonardo on Lør 24 maj 2014 - 18:24

Er der nyt om din artikel?
avatar
jesperleonardo
Damper
Damper

Male Antal indlæg : 192
Join date : 15/12/12
Age : 54
Geografisk sted : København

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Min protest brev

Indlæg by Maroan on Søn 25 maj 2014 - 17:58

Leonardo: Jeg har skrevet til BT: indslaget må kun være IALT 1200 anslag lang. Berlinske har ganske enkelt ikke svaret (Og dem har jeg ventet længe på!!) Jeg har endda prøvet 3F Fagbladet (man er jo medlem af 3F, hvad faen tækte jeg, det kan da ikke skade!), her skal indslaget højst være 1000 anslag lang.... Næste stop JP....
Åbenbart er det sådan at hvis man ikke er særlig høj på strå i samfundet kan man ikke udgive noget af betydning....  Embarassed

Jeg glemte:
Jeg vil sende det til DADAFO og se hvad de kan gøre med det...
avatar
Maroan
Godt på vej
Godt på vej

Male Antal indlæg : 72
Join date : 24/09/13
Age : 61
Geografisk sted : Vejle

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Min protest brev

Indlæg by jesperleonardo on Søn 25 maj 2014 - 21:37

Det er en hård runddans den! Håber virkelig den bliver optaget i et af bladene. Go' vind med det!
avatar
jesperleonardo
Damper
Damper

Male Antal indlæg : 192
Join date : 15/12/12
Age : 54
Geografisk sted : København

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Min protest brev

Indlæg by Maroan on Tirs 27 maj 2014 - 18:03

DADAFO har udgivet mit brev på deres hjemmeside!
Endelig en lille sejr!

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Maroan
Godt på vej
Godt på vej

Male Antal indlæg : 72
Join date : 24/09/13
Age : 61
Geografisk sted : Vejle

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Min protest brev

Indlæg by jesperleonardo on Tirs 27 maj 2014 - 19:34

Så det! Tillykke, en god start!
avatar
jesperleonardo
Damper
Damper

Male Antal indlæg : 192
Join date : 15/12/12
Age : 54
Geografisk sted : København

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Min protest brev

Indlæg by Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Side 2 af 2 Previous  1, 2

Tilbage til toppen


 :: E-cig :: Nyheder

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum